Kategorier
Stålhättor

Stålhättor visas på Hagabion!

Under en vecka visas dokumentärfilmen StålhättorHagabion i Göteborg. Från den 26:e april har du chansen att se en annan sida av Sverige!

Gästprogrammet
FREDAG 26/4 – När det är premiär ”Stålhättor” kommer både regissören Christina och en representant för WIFT som heter Johanna Bernhardson och pratar om förutsättningarna för kvinnor att göra film. Johanna är en ung och uppmärksammad dokumentärfilmare.

LÖRDAG 27/4 – På lördag kommer Sofi Bringsoniou från S-kvinnor till visningen.

SÖNDAG 28/4 – Nu på söndag kommer Lisa Lindén från Doris Film och prata lite om Doris Film efter filmen Stålhättor. Hon är genusvetare och arbetar också som dramaturg. Hon ska berätta lite om starten av Doris och syftet, deras arbete i dag som många gånger riktar sig till en internationell omvärld, men också regionala arbete med en filmworkshop på Munkebäcksgymnasiet samt framtagandet av ett dataspel för barn.

MÅNDAG 29/4 – På måndag kommer Sofia Käck till Hagabion, för att tala efter filmen. Hon är en av de stålverks-arbeterskor, som filmen berättar om.

TORSDAG 2/5 – Ann Ighe från Institutionen för Ekonomisk Historia vid Göteborgs Universitet talar om kvinnohistoria och kvinnors arbete efter att STÅLHÄTTOR visats.

Ni kan läsa om förra veckans visning på Biostaden i Nyköping via Sörmlands Nyheter, och även på Stålverkets egna tidning.